Grand Theft Auto IV

Megjelenés konzolra: MEGJELENT!

Friss topikok

Linkblog

HTML

GTA IV: PC Mítosz...

2008.03.16. 11:27 | CreeD | Szólj hozzá!

Amióta csak a Rockstar Games bejelentette a GTA IV-et, az internetes fórumokon végeláthatatlan viták alakultak ki arról, vajon alkalmazható-e az új generációs játék PC platformon is? Egyesek biztosra veszik, hogy a cég csupán marketingfogásból nem teszi elérhetővé a GTA IV-et PC-re, mások igen is meg vannak győződve, hogy megjelenik PC-re. De mi az igazság?

Laikus szemmel

A PC-s felhasználók bizakodva remélik, hogy megjelenik PC-re hisz sokan nem vesznek csak azért egy konzolt, hogy a GTA IV-el játszhassanak, ugyanekkor a konzolos tábor viszont – érdeket megvédve, mert már ő már beruházott egy konzolba és nem szeretne azzal a tudattal szembesülni, hogy fölöslegesen vette meg a konzolt – hangoztatja, hogy teljesen felesleges a PC-s verzió. Mindenki a saját érdekeit védi, ki így, ki úgy.

Sokszor hamísítottak már megjelenési dátumot jelző papírokat, gyakran a PC-s verziót is feltüntetve – természetesen idővel kiderült, hogy csupán bulvárfogásról beszélhetünk.

Pár hónapja egy kisebb videó is kikerült a netre miszerint a Take Two oldalán elérhető a PC-s verzió adatlapja – mondanom sem kell, hogy ismét egy Fake videóval álltunk szembe -.

Mégis sikerülhet?

Néhány napja megosztotta a közvéleményt egy hír, mely szerint már idén októberben kezünkhöz kaphatjuk a PC változatot, természetesem az olvasók két táborra szakadva egyik pozitívan másik kicsit bizonytalanabban áll hozzá. Hivatalos megerősítés/reagálás nem volt.

Talán a legmeggyőzőbb bizonyíték egyenlőre az, hogy több embernek feltűnhetett az utóbbi időben egyre több olyan screenshot is napvilágot látott amin egyértelműen látni a DirectX 10-es grafika jelenlétét (Ami egyértelműen PC-re utal). Az DirectX 10-es grafikák Xbox 360-on (és a többi konzolon sem) nem jeleníthetők meg, mert a konzolokban nincs jelen egy ugy. Shader Model 4.0-t támogató grafikus chip. Emelett még egy igen érdekes jelenség egy ugy. élsimítás is látható a képeken, amit egy konzol sem támogat.
A cég egyenlőre nem nyilatkozik a PC-s témát illetően - ennek többek közt gazdasági okai vannak -.

Lehet azon vitázni, hogy a cégnek vajon el kellene készítenie a GTA IV támogatást PC-hez is, az azonban nyilvánvaló, hogy az ehhez szükséges erőfeszítések - és nem feltétlenül az idő - kifizetődne mind a cégnek, mind pedig a végfelhasználóknak.

PC-s box art – Sajnos egyenlőre csak Fake

Szubjektív Az viszont tény, hogy minden pletyka épít valami féle valóságtartalomra.
Ha egy kicsit utánaszámolunk és szemelőt tartva az előző részek konzol, ill. a PC-s verzió megjelenése közti időszakot, akkor kb. szeptember – november/december közé lehet saccolni a PC-s megjelenést.

  • Le kell szögeznünk így a végén azt, hogy amíg nincs hivatalos információ se arról, hogy lesz sem pedig arról, hogy nem lesz, addig még minden megtörténhet.








( www.gtainside.hu )

A bejegyzés trackback címe:

https://grandtheftauto.blog.hu/api/trackback/id/tr42382979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása